Traditionell ceremoni för att fira 2023 års senior SM-vinnare i idrott i stadshuset

Onsdagen den 24 april 2024 hölls den traditionella ceremonin att fira alla idrottsmän boende i Stockholm som varit med att vinna de svenska individuella och/eller lagmästerskapen i någon idrott under 2023. Ängby Fäktklubb kunde stoltsera med sju deltagare, Emil Nordman Rid som vann senior SM individuellt i florett och Felix Petrini, Nils Uniyal, Vincent Mindelöf och Moritz Frohwein som vann lag-SM i herrflorett 2023. Festligheterna hölls i Gyllene Salen i Stockholms stadshus.

Evenemanget, som avslutades med en middagstallrik med efterföljande efterrätt, startade 1730 och höll på i tre timmar.

På frågan vad han tyckte om evenemanget svarade Emil Nordman Rid ”Jag blev positivt överraskad, jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig men det var väldigt väldigt trevligt”. Emil uppskattade maten mest men även den fina inramningen i stadshuset med ingång i Blå hallen och själva mottagningen i den Gyllene Salen. Alla verkade mycket nöjda.

Inför nästa års mottagning har Nils Uniyal redan reserverat en plats genom sitt senior SM-guld i herrflorett i Luleå i slutet av mars. Vi får se om Ängby FK lyckas få ytterligare deltagare i samband med senior-SM i lagfäktning i december.

Nedan lite bilder från festligheterna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *